Tandempilótánk Csacsa – azaz Csanádi Zsolt

Szerző: | máj 21, 2021

Ahogy honlapunkon is írtuk a „Rólunk” rovatban, nem kenyerünk az önfényezés.

Kivel fogsz ugrani?

Úgy tapasztaltuk, hogy a hozzánk érkező emberek számára fontos, hogy még az ugrás előtt egy kicsit megismerhessék azt az embert, akinek a közreműködésével ki fognak ugrani egy repülőgépből.

Azt az embert, akitől ezt a nagyon különleges, adrenalinban gazdag élmény várják úgy, hogy eme „őrült” tett elkövetése mégis mosolygósan és a legnagyobb biztonságban történjen.

Szeretnénk nektek kicsit más perspektívából megmutatni, hogy hogyan is kerül fel az ember a felhők fölé

3-4 ezer méter magasságba, és hogy milyen indíttatásból lesz valaki ejtőernyős, légi operatőr, vagy éppen tandempilóta. Szeretnénk nektek bemutatni Csacsát, aki nem csak kísérőtök lesz ebben az extrém kalandban, de meg is örökíti életetek egyik legkülönlegesebb élményét.

Gyermekből ejtőernyős

Szegedi kisfiúként nem dombokról és hegycsúcsokról bámulta az eget, hanem a gyönyörű Tisza partjáról. De bámulta…

Még nem tudta hogy oda vágyik… de bámulta.

Sorkatonai szolgálatát, már szerette volna a szolnoki ejtőernyős zászlóaljban teljesíteni, de ez, akkor még nem adatott meg neki. 26 évesen kezdett el ejtőernyőzni, akkor még a „hagyományos” körkupolás ejtőernyővel.

Szerelem volt ez az első ugrásra,… az az igazi egész életre szóló fajta. Itt kezdődött az Ő története…. J

Végig „ugrálta az utat”, az ejtőernyők technológiai fejlődését követve, kipróbálva a különböző légi járműveket és az ország csaknem valamennyi repterét.

Gyakran utazott külföldi Drop Zone-okba, hogy új horizontokat és tájakat csodáljon meg. Régebben szerelmese volt a fotózásnak és videó-felvétel készítésnek, majd az ott szerzett tudást és tapasztalatot, az ejtőernyőzéssel kombinálva vált igazi légi-operatőrré. Külső kamerásként több mint egy évtizeden keresztül örökítette meg az emberek első, második vagy éppen sokadik ugrását, a legjobb tandempilóták munkáját támogatva.

Látta, hallotta, érezte az érkező utasok, izgalmát, ideges nevetését vagy éppen bátortalan elszántságát. Fontosnak érezte, hogy megnyugtassa, megnevetesse, ellazítsa őket már azelőtt, hogy beszállnak a légi járműbe. Tette mindezt azért, hogy a felhők felett, már csak a zuhanás és a korlátlan szabadság leírhatatlanul mámorító érzése keríthesse hatalmába őket… és SEMMI más. Idővel megérett benne az elhatározás, hogy ne „csak” külső szemlélőként, hanem testközelből mutathassa meg az embereknek az ejtőernyőzés csodáit. Eljött az idő, hogy tandempilóta legyen… J

Ejtőernyősből tandempilóta

Csacsát humora és lazasága ellenére egy roppant megfontolt embernek ismertük meg. Tudjuk, hogy amibe belevág, pláne ha annak köze van az ejtőernyőzéshez, akkor nagyon elszánt és precíz tud lenni. Nem volt ez másképp a minősítéseinek megszerzésekor sem. Bő 2 hónap alatt vált hazai és nemzetközi tandempilótává, párhuzamosan végezte el a 2 képzési formát, és onnantól már szabaddá vált az út egy ÚJ KALANDRA.

Miután megkapta a kereskedelmi tandempilóta engedélyét, nem tétlenkedett, a szezon második felében rástartolt az ugrásokra. Sajnos a Pandémia 2020-ban az ejtőernyőzést, az ugrózónák mindennapjait, a tandempilóták munkakörülményeit is megváltoztatta. A lehetőségek szűkültek, a tevékenységek korlátozottá váltak..

Nem nyitott ki abban az évben az a hely sem, ahol 13 évig aktívan tevékenykedett.

Ejtőernyőzés nélkül lehet élni, de minek”,- szokta mondani, és nem akart egy évet várni a lehetséges újrakezdésre.

Járta az országot, és ugrott sok olyan reptéren ahová hívták.

Mindeközben „talált” rá a Gemenci Duna-Dráva Nemzeti Park közelében található gyöngyszemre, az őcsényi Drop Zone-ra. Megfogta a hely szépsége, a nyugodt, családias hangulat, egy őszinte baráti légkör, melyet az üzemeltetők álmodtak ilyenné, és amely sokkal több odafigyelést, szeretetet és törődést hordozott magában, mint egy forgalmasabb reptér.

…a többi már „történelem”… és nem volt egyéb „feladat”… mint hogy hétvégéről-hétvégére újabb mosolyt varázsoljon a Vele ugrók és családtagjaik arcára,… hogy viccesen azt mondja nekik:

„CSUPÁN EGYETLEN DOLOGRA KELL ODAFENT FIGYELNED MAJD, ARRA,…HOGY LEHOZZ ÉPSÉGBEN A HÁTADON!”. J

…és hogy ki is tulajdonképpen Csacsa?

Csanádi Zsolt

( Légioperatőr / HunSky / USPA / UPT Tandem Instructor )

Web: www.hungaryskydive.hu,

Instagram: @skydiverhu

Tandemugrás a Hungary Skydive csapatával - Ejtőernyőzz velünk!

Tandemugrást tervezel? A legjobb helyen jársz! Foglald le tademugrásod időpontját, akűr a következő hétvégére, éld át a szabadesés szabadságát, csodáld meg a világot egy olyan nézőpontból, amit talán még sosem láttál! Ha a tandemugrás árak érdekelnek, itt megtalálod.

Életre szóló élményben lesz részed, amit akár a barátaidnak is megmutathatsz majd, egy sör, vagy egy dupla adag franciakrémes mellett!

Hívj bennünket most a +36 20 349 7999 számon!