Ejtőernyős az égben

Fogadd szeretettel egyik ugrónk, Peti tandemugrás élménybeszámolóját, ezúttal egyik lelkes ugrónk “Pörgettyű” tollából! Meríts ihletet, bátorságot, kíváncsiságot az élménybeszámolóból és jelentkezz életed egyik legjobb élményére – a tandemugrásra!

Tandemugrás élménybeszámoló – Peti története

Bakancslistás tétel volt, (mert hogy nem lehet egy ilyen listát elég korán elkezdeni kipipálni) hogy ugorjak egy tandemet legkésőbb a 30. szülinapomon. De azért vannak az embernek értetlen barátai, (és ez persze nem panasz… 🙂 ) akik elintézik, hogy mindig minden másképp alakuljon.

Szóval szülinap, buli, piálás… és másnap, indulás ugrani. Nem mondom, hogy nem volt zabszem (figyi szépen írom!) az ülepemben. 😀

Amikor leértünk Őcsénybe, egy nagyon barátságos, és rendezett kis Dropzone fogadott, jó fej ejtőernyősökkel. Szép napos, bár kissé szeles időnk volt.

Csacsa a tandempilóta

Bemutatták nekem Csacsát, a tandempilótát vele ugrottam. Jó humorú laza srác, akár csak a többiek a reptéren. Csacsa mindent alaposan elmagyarázott a tandemugrásról, ami az egekbe szökő adrenalin szintemet valamelyest a föld közelben tartotta. 🙂 Megnyugtató volt hallani, hogy nem tudok elbénázni semmit és teljes biztonságban leszek odafent a tandempilótával a gép felemelkedésétől kezdve egészen a földetérésünkig. De ne repüljünk ennyire előre…

Amíg várni kellett az indulásra, hogy a gép zöld utat kapjon, addig a haverok jóízűen falatoztak és kávéztak a büfében… persze én egy falatot sem tudtam volna ekkor már lenyelni… 🙂

Csacsa rám adta a hevedert, amin megnyugtatóan nagy karabinerek voltak látszott, hogy nem fogok leesni a Csacsáról… (hülye gondolatok mi?  :D)

Csacsa a tandempilóta
Tandemugrók a Cessna repülőgépben

Felszállás 4.000 m-re és az ugrás

Szóval indult a gép, beszálltunk menetiránynak háttal aztán irány a 4000 méter.

Utaztam már utasszállító gépen, de ez a repülés más volt. Izgalmasabb egy ilyen kis géppel feljutni az ugrási magasságig. Csacsa az ajtó nyitása előtt még mindent újra gyorsan elmondott, hogy mi lesz a teendőm és jött egy újabb megnyugtató mondat is:

 „ Minden úgy történik, ahogy Te szeretnéd, és ahogy én akarom” 😀

…és akkor irány ki a gépből…

Nem könnyű megfogalmazni azt az érzés-kavalkádot, ami, abban az alig 1 percnyi zuhanási időben belém szorult. Először kis félelem, aztán hihetetlen szabadság, végül örömmámor. A süvítő szél, a korábban ismeretlen gyorsulás a föld felé – tökéletes szabadság.

Amikor kinyílik az ernyő és elhalkul a süvítő zaj, csillapodik a szívdobogás és végre tiszta szemmel csodálhatod ezt a gyönyörű tájat. Nem vagyok romantikus alkat, de akkor ott úgy éreztem ez a világ csodaszép. Az alattunk elterülő Gemenci Tájvédelmi körzet ebből a nézőpontból egészen különleges, terepasztalszerű képét mutatja – ezt látva kedvet kap az ember egy kis túrázáshoz 🙂

A tandemugrás második felvonása – célba-, akarom mondani földetérés

Csacsa kezembe adta az irányító zsinórokat, és foroghattam kedvemre, miközben” idegen vezetett”. Egész hosszúnak tűnt a kupola alatti idő, és mókás volt látni a reptéren engem váró hangyányi méretű haverokat. 🙂

A földre érkezés is meglepően simán ment, teljesen komfortosan érkeztünk meg ülve a célba.

Hatalmas élmény, hatalmas üdvrivalgás… nagyon klassz volt és már akkor tudtam, hogy nem ez volt az egyetlen és utolsó alkalom. <3 Köszönet a barátaimnak akik megleptek ezzel a nem mindennapi ajándékkal és köszönet a csapatnak, Csacsának,  Attilának, Nyomynak és Katának! (aki jól bírta az idétlen haverjaimat is 😀 ) Köszi Srácok!

Jövőre Veletek Ugyanitt!!! Ezt már most megígérhetem. 😉

ui.: Ugorjatok tandemet, mert leírhatatlanul klassz élmény! 🙂

Peti

Földetérés a tandemugrás végén

Tandemugrás a Hungary Skydive csapatával - Ejtőernyőzz velünk!

Tandemugrást tervezel? A legjobb helyen jársz! Foglald le tademugrásod időpontját, akűr a következő hétvégére, éld át a szabadesés szabadságát, csodáld meg a világot egy olyan nézőpontból, amit talán még sosem láttál! Ha a tandemugrás árak érdekelnek, itt megtalálod.

Életre szóló élményben lesz részed, amit akár a barátaidnak is megmutathatsz majd, egy sör, vagy egy dupla adag franciakrémes mellett!

Hívj bennünket most a +36 20 349 7999 számon!